OBS! UDSOLGT

Lørdag den 13. maj kl. 18 kan du komme med til et helt særligt arrangement på RARTSTED. Vi har sammensat en menu med smage, som går rigtig godt i spænd med den lokale vingård Nygårdsmindes lækre øko vine. Det er også muligt at bestille vegetarisk menu. Vores gæster får løbende en kort introduktion til vingården og de forskellige vine. Masser af plads til uformel og løssluppen stemning. Efter middagen er det muligt at bestille drinks fra vores kort.

MENU

Snacks / RARTSTEDs lufttørrede pølser, krydrede øko saltmandler, marinede stegte østershatte med koreansk dip

Bobler / Nygårdminde Rosé SEC 2020

Hvis dette er dit første møde med dansk vin, bliver du overrasket. Denne mousserende rosévin lavet på rondodruer er Nygårdsminde Vingårds elegante signaturvin med velafbalanceret sødme og blød mousse. Vinen har en smuk mørk roséfarve med duft af dejlige røde bær

Appetizer / Piquillo peber med hvid fisk, rejer & urtesauce

Vegetarisk / Piquillo peber med grønsagsfars & urtesauce

Vin / Nygårdsminde Rosé Cuvée 2020

Vinen består af den røde rondodrue, som er afbalanceret med den hvide solarisdrue. Da druerne modner langsomt i vores danske klima, har denne vin en kompleks smag af mange røde bær og den er fyldig og fint afbalanceret i garvesyre

Forret / Dumplings med krabbekød & urter i mild Dashi bouillon toppet med Kombu tang

Vegetarisk / Dumplings med squash & urter i mild dashi bouillon toppet med Kombu tang

Vin / Nygårdsminde Solaris 2020

Denne hvidvin er tør, kraftig og frugtrig med en naturlig restsødme. Vinen er lavet på solarisdruer og har en elegant lys farve og en karakteristisk duft og smag af hyldeblomst med kant af ananas. Den friske syre danner rygraden sammen med alkoholen og den fyldige smag fuldender vinen

Hovedret / Miso marineret stegt andebryst med tonkatsu sauce, sprødt grønt med syltede peberkorn, lychee frugter & limedressing samt RARTSTEDs lynfermenteret spinat med sake & hvid soya

Vegetarisk / Miso marinerede stegt aubergine med tonkatsu sauce, sprødt grønt med syltede peberkorn, lychee frugter & limedressing samt RARTSTEDs lynfermenteret spinat med sake & hvid soya

Vin / Nygårdsminde Surprisingly Red 2018

Kun ganske få danske vinbønder er lykkedes med at lave rødvin. Her er en af dem lavet på de allerbedste rondodruer fra 2018. Vinen er fed og stadig med en pæn portion garvesyre, som er rundet af ved lagring på egetræ

Dessert / RARTSTEDs luftige passionsfrugt mousse, curd og mandelkage med passionsfrugt

Dessertvin / Nygårdsminde Signature Sweet 2020

Denne søde dessertvin er en helt særlig perle. Den er fremstillet af rondodruer på portvinsmetoden. Den rammer helt præcist, så sødme og syre balancerer. Glæd dig.

Pris / 695 kr. per person inklusive vine / Begrænset antal pladser

Du kan tilmelde dig arrangementet ved at sende en mail med navn, antal gæster og telefonnummer til kontakt@rartsted.dk

Vi glæder os til at se jer

RARTSTED / Nørregade 17 / 9480 Løkken

Kom med til arrangementet på RARTSTED lørdag 13. maj

Nygårdsminde Vingård i Brønderslev er med sin beliggenhed på breddegrad 57,29 en af Danmarks nordligste vingårde. Ambitionen er, at dyrke kvalitetsvin og være med til at sætte Danmark – og Vendsyssel – på vinlandkortet.

Lørdag den 13. maj kl. 18 kan du møde vinbonden Jan Lunde til en snak om livet som vinbonde i Danmark. Det sker på Rartsted i Løkken, hvor kokken Thomas har kreeret en lækker menu til vinene.

Jan Lunde vil fortælle begejstret om ’vin made in Vendsyssel’. ”Vinmarkerne er udvidet gennem årene, og i dag er der 2.500 vinstokke fordelt på 2,5 hektar. Alle vinstokke bliver dyrket økologisk og efter filosofien ’vinen gøres i marken’”. Det betyder, at Jan Lunde lægger stor vægt på at skabe de bedste vækstbetingelser for vinstokkene. Det er ensbetydende med masser af arbejdstimer i vinmarkerne. Pr. håndkraft. Husets vine, der tappes på Glenholm vingård, er da også udvidet gennem årene. Fra én slags rosé og 146 flasker i 2013 til nu 7 forskellige slags vine og en del flere flasker. Sortimentet består af rosévin, hvidvin, rødvin, mousserende rosé og sød rosé foruden gin destilleret på rosévin og to slags vindruesaft.  

Dansk vin er cool

Dansk vin kaldes for cold climate vin. Cold climate henviser til den temperatur, hvor druer dyrkes og som i høj grad påvirker vinen, der ender i flasken. Danmark befinder sig i en ”cold climate”- zone der er kendetegnet ved at have udprægede årstider og tydelige forskelle på dag- og nattemperaturer.

Druer der dyrkes i kølige områder modner langsomt og akkumulerer deres smag. Vinene er ofte komplekse og afbalancerede, med høj surhedsgrad og mineralske smagsstoffer. Druer der dyrkes i verdens varme områder modner hurtigere og sørger for søde, store vine med lavt indhold af surt og højt alkoholindhold.

At dyrke vin i kølige områder stiller krav til vinbonden. Først og fremmest kræver det viden om hvilke druesorter der er velegnet til det danske klima som fx den røde drue Rondo og den hvide drue Solaris, der er de mest dominerende på Nygårdsminde Vingård. Og så er der selve arbejde i vinmarken: Hvad er den bedste opbindingsmetode. Hvor hårdt skal druerne udtyndes? Og hvor længe kan vi trække høsttidspunktet for at opnå den bedste sødme i druerne? Endelig er der alle bekymringerne: Vil det regne og blæse under blomstringen af vinen med risiko for skade på druerne? Vil sommeren modne druerne tilstrækkeligt? Og hvordan sikres den bedste sygdomsbekæmpelse i vinmarkerne – særlig som økologisk vinbonde!

Ja det kræver sin vinbonde at dyrke vin i Danmark – han skal både være smart, tålmodig, kreativ og fleksibel og så skal han kunne håndtere alle bekymringerne som vejret i Danmark kan give.

Glæd dig til en velsmagende, hyggelig og underholdende aften på Rartsted.